SPORTMASSAGE

Een sportmassage is een gespecialiseerde diepgaande massage. Deze massage kan nuttig zijn voorafgaand aan een wedstrijd om de spieren in goede conditie te helpen. Het kan zeker ook interessant zijn na zware trainingen of wedstrijd.

Door intensief bewegen en sporten kunnen afvalstoffen en melkzuur zich opstapelen in spieren. De massage bevordert het herstel van het lichaam door stimulatie van doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

PREVENTIEMASSAGE

Voel je dat er zich spanningen opstapelen in je spieren? Voel je een bepaalde spierstijfheid die niet zomaar weggaat? Voorkom dat deze spanningen zich vastzetten en een blessure vormen. Werk deze spanningen weg met stretchoefeningen, foamroller,… of laat je kinesitherapeutisch masseren!

BABYMASSAGE

De gezondheid van spieren, gewrichten, zenuwen,… kan al beïnvloed worden van zodra een baby in je buik begint te groeien, door als mama gezond te eten, bewegen,…

Zodra je baby geboren is, vormt aanraking één van de belangrijkste vormen van communicatie met je kind. Daarnaast is aanraking ook een stimulans voor de ontwikkeling.

 

 

Baby’s hebben ‘huidhonger’. Je baby een massage geven, is een ideale manier om aan deze behoefte te voldoen. Het is niet alleen lekker ontspannend, de massage is ook goed voor de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid én stimuleert je baby’s zintuigen. Daarnaast bevordert het de hechting tussen jou en je kind!

Huidhonger. Baby’s hebben behoefte aan melk, zeer zeker, maar meer nog hebben ze behoefte aan liefdevol gekoesterd en gestreeld worden. Als een kind dat alles moet missen, samen met de geur, de warmte en het vertrouwde stemgeluid, dan zal het, zelfs al wordt het volgegoten met melk, van honger wegkwijnen.

– Dr. Fr.Leboyer –

Wil je graag leren hoe je je baby kan masseren? Ben je zwanger en wil je al graag leren hoe je onmiddellijk na de geboorte aan de slag kan met masseren? Interesse in een workshop babymassage?

Je kan een losstaande sessie plannen om de basis te leren of een workshopreeksje waarin we uitgebreidere info en techieken kunnen meegeven.

De workshops kunnen zowel individueel (mama of papa of mama&papa) als in kleine groepjes (max.6 baby’s) worden gevolgd.

Tip: Kraamcadeau-idee

Tip: Leuk met een hoopje vriendinnen

Voor meer info mail jo@kinehuis-itegem.be & neem een kijkje op onze instagram